wtorek, 20 listopada 2007

ROLADKI Z INDYKA Z NADZIENIEM





potrzebujemy:
  • eskalopki z indyka lub z kurczaka
  • szynka wedzona w plasterkach
  • marchewka
  • dymka
  • przyprawy
Marchewke kroimy w slupki po calej dlugosci i podsmazamy na patelni. Na miesko lekko przyprowione wedlug uznania, ukladamy plasterek szynki oraz po kawalku marchewki i dymke, warzywka maja wychodzic z kazdej strony na okolo 2 cm.
Zwijamy i smazymy na oleju. Zeby sie roladki nie rozlecaly w czasie smazenia mozemy je spiac wykalaczka.
Dzieki wedzonej szynce roladki maja bardzo ciekawy smak.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam na moim blogu i serdecznie dziekuje za pozostawione komantarze. Zawsze czytam je z wielka uwaga i w miare mozliwosci odpisuje.
Pozdrawiam :)