1 woreczek ryzu
4 pomidory
1 cebula
0.5 litra bulionu warzywnego
1 zabek czosnku
sol, pieprz, bazylia
odrobina startego parmezanu
olej do smazenia
Pomidory zalac wrzatkiem i sciagnac skorke, pokroic w kostke. Posiekac czosnek i cebulke i podsmazyc na oleju. Dorzucic do tego ryz, chwile smazyc, a nastepnie zalac calosc 1 szklanka bulionu. Po chwili jak plyn odparuje wlac pozostaly bulion i dorzucic pomidory. Podgotowac tak pod przykryciem az ryz stanie sie miekki. Doprawic sola, pieprzem i bazylia. Na talerzu posypac serem.
4 pomidory
1 cebula
0.5 litra bulionu warzywnego
1 zabek czosnku
sol, pieprz, bazylia
odrobina startego parmezanu
olej do smazenia
Pomidory zalac wrzatkiem i sciagnac skorke, pokroic w kostke. Posiekac czosnek i cebulke i podsmazyc na oleju. Dorzucic do tego ryz, chwile smazyc, a nastepnie zalac calosc 1 szklanka bulionu. Po chwili jak plyn odparuje wlac pozostaly bulion i dorzucic pomidory. Podgotowac tak pod przykryciem az ryz stanie sie miekki. Doprawic sola, pieprzem i bazylia. Na talerzu posypac serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam na moim blogu i serdecznie dziekuje za pozostawione komantarze. Zawsze czytam je z wielka uwaga i w miare mozliwosci odpisuje.
Pozdrawiam :)