niedziela, 17 lutego 2008

KURCZAK W MIGDALACH


potrzebujemy:

  • filet z kurczaka
  • migdaly
  • make pszenna
  • jakjo
  • sos sojowy
  • sol

Z piersi kurczaka robimy filety, rozbijamy je na okolo 0,5 cm. Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na godzine do lodowki.

Po tym czasie obtaczamy filety najpierw w mace, potem w jajku, a na koniec w migdalach.
Smazymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z kazdej strony.

Przed obtaczaniem mieso mozna lekko posolic. Mozna tez uzyc bialego pieprzu.

Kotleciki podawac z fasolka szparagowa.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam na moim blogu i serdecznie dziekuje za pozostawione komantarze. Zawsze czytam je z wielka uwaga i w miare mozliwosci odpisuje.
Pozdrawiam :)