Dzis danie, ktore robi sie samo, to znaczy samo sie piecze i nie trzeba nic mieszac. To tak z braku czasu na dogladanie garow ;)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_v-yTbbYb_AR3758egi-Sz_m794V2q55Dx2hE7VA5NDZpryi-wZEDBbcuwQhvzhlbtQklBKBShenuqOR5T-5DUT4oqFi3U1-LrW2dhOGrezQ84Hq9i0uulNdq7ddR-WYrGoMF0=s0-d)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sDbQtUG9kiTjoIUFvjnhmyHsT5YeZwkGtSzxmV80WyrWeHfNg7Yoyh7U9il8_gQASXvUxDQn-Mi26Npbl5yAQLTcOB6LzD2okb20ROs2nfFS3OLrM5_YtBeQS-VMh0uIxqOiQG=s0-d)
skladniki:ciasto francuskie
2 lyzki bulki tartej
peczek pietruszki
rozmaryn
tymianek
oregano
szalwia
bazylia
2 zabki czosnku
250 g twarogu
4 jajka
2 lyzki smietany kremowki
1 lyzka maki ziemniaczanej
sol, pieprz, galka muszkatalowa
Foremke tradycyjnie smarujemy tluszczem, wykladamy ciastem francuskim, ktore nakluwamy widelcem i posypujemy 1 lyzka bulki tartej.
Twarozek wymieszac z jajkami, dodac smietane i make ziemniaczana. Na koncu dodac posiekany czosnek i ziola. Ja dodalam suszone, poza pietruszka. Jesli beda to ziola swieze to uprzednio nalezy je posiekac.
Farsz doprawic sola, pieprzem i galka. Dokladnie wymieszac i przelac na ciasto. Wierzch ciasta posypujemy pozostala bulka tarta.
Quiche pieczemy w nagrzanym do 200°C piekarniku przez okolo 30-40 minut.
Podawac na cieplo z salata.
Smacznego!
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.
OdpowiedzUsuń