Lato zaczyna nas rozpieszczać. W upalne dni najlepsze są zimne posiłki. Ja proponuje Wam dziś pyszną, szybką przekąskę, która dla mnie równie dobrze może być kolacją.
Szybka sałatka z arbuza i fety
składniki:
na 4 porcje
- 1/4 arbuza
- 100 g fety
- kilka listków mięty
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz
wykonanie:
Arbuza i fetę kroimy w kostki, dodajemy posiekane listki mięty.
Z oliwy i octu balsamicznego robimy dresing, który doprawiamy pieprzem. Skrapiamy nim arbuza z fetą. Podajemy schłodzone.
cudowny pomysł :) Jutro pojawi się u mnie!
OdpowiedzUsuńCo roku robię przynajmniej jeden raz:)
OdpowiedzUsuńnigdy arbuza z fetą nie próbowałam
OdpowiedzUsuńsłyszałam o pysznosci tej sałatki ale jeszcze nie jadłam - musze zrobic ;-)
OdpowiedzUsuńhttp://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/