poniedziałek, 22 lipca 2013

Arbuz na upał


Lato zaczyna nas rozpieszczać. W upalne dni najlepsze są zimne posiłki. Ja proponuje Wam dziś pyszną, szybką przekąskę, która dla mnie równie dobrze może być kolacją.


Szybka sałatka z arbuza i fety

składniki:
na 4 porcje
 
  • 1/4 arbuza
  • 100 g fety
  • kilka listków mięty
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz

wykonanie:
Arbuza i fetę kroimy w kostki, dodajemy posiekane listki mięty.
Z oliwy i octu balsamicznego robimy dresing, który doprawiamy pieprzem. Skrapiamy nim arbuza z fetą. Podajemy schłodzone.

4 komentarze:

  1. cudowny pomysł :) Jutro pojawi się u mnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Co roku robię przynajmniej jeden raz:)

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy arbuza z fetą nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń
  4. słyszałam o pysznosci tej sałatki ale jeszcze nie jadłam - musze zrobic ;-)

    http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Witam na moim blogu i serdecznie dziekuje za pozostawione komantarze. Zawsze czytam je z wielka uwaga i w miare mozliwosci odpisuje.
Pozdrawiam :)