To jeden z lepszych deserów na lato. mimo, że na ciepło jest fantastyczny.Przy dzisiejszej, burzowej aurze smakował jeszcze lepiej. Do tego ulubione lody i wszystko inne może przestać istnieć. Co ja tu będę Wam opowiadać, koniecznie sami spróbujcie. Kupcie ulubione owoce, a potem dosłownie w parę minut zagniećcie kruszonkę. Siup do piekarnika i po chwili deser gotowy.
Crumble migdałowe
składniki:
- 400 g borówek
- 1 opakowanie malin
- 2 nektarynki/brzoskwinie
- 70 g masła
- 70 g brązowego cukru
- 80 g mąki migdałowej
- 30 g płatków migdałowych
wykonanie:
Nektarynki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestkę. Następnie przekroić połówki na pól i znów na pół, a potem każdą cząstkę na 3 kawałki. Borówki umyć i osuszyć. Wszystkie owoce umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Z masła, cukru i migdałów zagnieść kruszonkę. Posypać nią owoce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.
Podawać na ciepło z lodami.
Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBibi bardzo dziękuję za nominacje.
OdpowiedzUsuńKingo to nie tylko apetycznie wygląda, to równie dobrze smakuje. Polecam.
Miłego dnia Wam życzę.
Bibi bardzo dziękuję za nominacje.
OdpowiedzUsuńKingo to nie tylko apetycznie wygląda, to równie dobrze smakuje. Polecam.
Miłego dnia Wam życzę.
Jadłabym;)
OdpowiedzUsuń