niedziela, 11 maja 2008

JAJKA FASZEROWANE TUNCZYKIEM

Pomyslow na jajka jest wiele, ja dzis mialam ochote wlasnie na takie :)






skladniki to: jajka, tunczyk w sosie wlasnym, majonez, szczypiorek, sol, pieprz

Jajka gotujemy na twardo, po obraniu nalezy je przekroic na pol, wyciagnac zoltko i rozgniesc je widelcem. Do zoltka dodajemy tyle samo tunczyka. Mieszamy skladniki z odrobina majonezu, dodajemy szczypiorek i przyprawy. Farszem napelniamy bialka. Dekorujemy odrobina majonezu.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. farsz w wersji tuńczykowej jest pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak, ten farsz zalicza sie do moich ulubionych, ale ja ogolnie jestem tunczykolubna :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja dodaję do tego jeszcze chrzan - nadaje ostrości. Obie wersje smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Witam na moim blogu i serdecznie dziekuje za pozostawione komantarze. Zawsze czytam je z wielka uwaga i w miare mozliwosci odpisuje.
Pozdrawiam :)