Pomyslow na jajka jest wiele, ja dzis mialam ochote wlasnie na takie :)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_thHGXv9IvFQt7PrtFC6Qvbxb2i2We7q8u0wTpbJOItfWbfk0E93DXMd9KDZlh6AGMuyNfkEgESPmH_r74Uh6Br0FcbAkrhb6YQgKzSNzweJsCLxBSss5QA0RJ7vBK8X4NwmtLcYzUO=s0-d)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sb2KBngGKy4Ie4d2T8FWyPxQwdPhtmpsWOZXOkTWL328DthjKvq3EuT0GQzW0hTrf8siol3saF21ws455uyQ0nfWobh637q5hfRMAEXnfWq8GUIIQc7b2TrwCuN1qXunP-wFzphQb6=s0-d)
skladniki to: jajka, tunczyk w sosie wlasnym, majonez, szczypiorek, sol, pieprz
Jajka gotujemy na twardo, po obraniu nalezy je przekroic na pol, wyciagnac zoltko i rozgniesc je widelcem. Do zoltka dodajemy tyle samo tunczyka. Mieszamy skladniki z odrobina majonezu, dodajemy szczypiorek i przyprawy. Farszem napelniamy bialka. Dekorujemy odrobina majonezu.
Smacznego!
skladniki to: jajka, tunczyk w sosie wlasnym, majonez, szczypiorek, sol, pieprz
Jajka gotujemy na twardo, po obraniu nalezy je przekroic na pol, wyciagnac zoltko i rozgniesc je widelcem. Do zoltka dodajemy tyle samo tunczyka. Mieszamy skladniki z odrobina majonezu, dodajemy szczypiorek i przyprawy. Farszem napelniamy bialka. Dekorujemy odrobina majonezu.
Smacznego!
farsz w wersji tuńczykowej jest pyszny :-)
OdpowiedzUsuńO tak, ten farsz zalicza sie do moich ulubionych, ale ja ogolnie jestem tunczykolubna :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
A ja dodaję do tego jeszcze chrzan - nadaje ostrości. Obie wersje smaczne :)
OdpowiedzUsuń