Polaczenie piersi kurczaka z zielonym pesto uwazam za genialne. Smak jest bardzo fajny. Do tego dochodzi jeszcze roztopiona mocarella, ktora sprawia, ze danie nie jest takie nudne.
Dodatkiem moga byc mlode ziemniaczki podsmazane w mundurkach i salatka z pomidorow.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_u9iYyjCGNuO9RX1kxFLJIR_mlE1Z5nmU2nukeX4oOAq1fGSR_uoNBqNGuoQPaS2a2g8erSEMgHPu7G7OxAikBJJ1CQuPn2iOnLvKyd1AtOOucugJ0RdJwVFNf1MTJrQuSbeg9u=s0-d)
Skladniki:
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vwjoLWOqaW56zLOr5ZPttNdOc3R5j_nnRxhd4co8EREWp1UiTOQ-Z2_uTRddYxSz6R0iUnntFgHclbSr8wzLv8LYfdici_lksw8jFrZD_7WDE84h-e8hoKQkO-zRe53DLKmcZa=s0-d)
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C.
Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna piers wychodza 2 plastry sera. Calosc znow zapiekamy w piekarniu az sie ser nie rozpusci.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_v76bnNjXMKelSO4BdRMIKQf1HUnT3TTxxIFa5mG0G6y9lImHk3wruC1pAlH84lcajc6hLzgvbMcQP2pUgujZXAZsl7E6YPs4ZENWoJ2qPAyf8_K1ndNyr5jvVuXxvBTU5EKqV9=s0-d)
Jesli chcemy podac mieso z mlodymi ziemniaczkami z patelni to najlepiej wyszorowac male ziemniaczki w lupinie. Podgotowac chwile w osolonej wodzie. Nastepnie poprzecinac na pol i podsmazyc na masle z dodatkiem rozgniecionego zabka czosnku i tymianku.
Smacznego!
Dodatkiem moga byc mlode ziemniaczki podsmazane w mundurkach i salatka z pomidorow.
Skladniki:
- zielone pesto ( czerwone tez moze byc)
- piersi kurczaka
- mocarella
- sol
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C.
Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna piers wychodza 2 plastry sera. Calosc znow zapiekamy w piekarniu az sie ser nie rozpusci.
Jesli chcemy podac mieso z mlodymi ziemniaczkami z patelni to najlepiej wyszorowac male ziemniaczki w lupinie. Podgotowac chwile w osolonej wodzie. Nastepnie poprzecinac na pol i podsmazyc na masle z dodatkiem rozgniecionego zabka czosnku i tymianku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam na moim blogu i serdecznie dziekuje za pozostawione komantarze. Zawsze czytam je z wielka uwaga i w miare mozliwosci odpisuje.
Pozdrawiam :)