Przepis na to absolutnie genialne ciasto pochodzi ze strony Nigelli
http://www.nigella.com/recipes/recipe.asp?article=1378
i bardzo sie ciesze, ze znalazlam jego tlumaczenie w sieci.
Odkad jakis czas temu zrobilam ten niesamowity sernik, stal sie natychmiast naszym ulubionym ciastem. Polaczenie sera z czekolada i malinami jest strzalem w dziesiatke. Najlepsza jednak jest ta kremowa konsystencja, ktora wrecz rozplywa sie w ustach.
Zachecam do wyprobowania tego przepisu.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uPexw8-ZxOiLfK6YrlX-fOAMgM6AxVJ5GA9a8IDUnSBLqNZpfDXzqJl57B6mNZoTCPyVDMNhZ0qZ_Ist6NkScRcvKN9av7RtgDv6P3N0dg2lK4mWc7iF7IPC1bfjavpVSExWeyfw=s0-d)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vOxKkbZ0sCkLDIetE6a2NfvqpjEvbM-rWSWEpLUPdN3ern1A8Q4ZWcxagtUyYRpfnb6H9Duey2jlTBe79GGcas3Lodq9CjGohFqhnlTMeKVIN1YQAKwYloExkkFykWq-XXADML=s0-d)
skladniki:
ciasto czekoladowe
masa serowa
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uJhfDxHPHuZuqXf5YVBo1jUu6pMop75xaHmm8Yiz_Um9979Dy7LKSbN6ZZ3bkqkmAvv8_3Kp3WHs8EZT_2izUMikDKJFIo6BTM3aU5H9VApj5T-DAYud-HkNDh5CfqeOYuB1wiBw=s0-d)
wykonanie:
Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i ostudzic. W tym czasie maslo i cukier puder zmiksowac na gladka mase, dadawac po 1 jajku, miksujac caly czas. Dodac roztopiona czekolade, miksowac. Na koncu dodac make i dokladnie wymieszac.
2/3 ciasta wylozyc na blache wysmarowana tluszczem i wylozona papierem. Blacha o wymiarach 20x30 cm lub tortownica.
Przygotowac mase serowa dokladnie ucierajac wszystkie skladniki tak by masa miala gladka konsystencje.
Mase wylac na ciasto czekoladowe, a nastepnie wylozyc reszte ciasta czekoladowego. Na samym koncu ukladamy maliny. W przypadku malin mrozonych pamietajmy by ich wczesniej nie rozmrazac.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170°C przez 45 mniut. Ja pieklam swoje okolo 1 godziny. Ciasto w srodku powinno byc lepkie.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tUriH8S4FU__k8Ghm-s07eW-UgD8S8vIZFe_1w_VgIru5Pc7rZbuDX9bLxw1o8MgUoLDmzeDMY0Dseb2ifgzpWBDAMBniVOZKvhy9bMYhQ_1NgCsoVyaz-w8kw6YG_hGVbc_KlzA=s0-d)
Smacznego!
http://www.nigella.com/recipes/recipe.asp?article=1378
i bardzo sie ciesze, ze znalazlam jego tlumaczenie w sieci.
Odkad jakis czas temu zrobilam ten niesamowity sernik, stal sie natychmiast naszym ulubionym ciastem. Polaczenie sera z czekolada i malinami jest strzalem w dziesiatke. Najlepsza jednak jest ta kremowa konsystencja, ktora wrecz rozplywa sie w ustach.
Zachecam do wyprobowania tego przepisu.
skladniki:
ciasto czekoladowe
- 200 g masla
- 200 g gorzkiej czekolady
- 110 g maki
- 250 g cukru pudru
- 3 cale jajka
masa serowa
- 2 jakja
- 150 g cukru pudru
- cukier waniliowy
- 400 g twarogu
- 120 g malin
wykonanie:
Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i ostudzic. W tym czasie maslo i cukier puder zmiksowac na gladka mase, dadawac po 1 jajku, miksujac caly czas. Dodac roztopiona czekolade, miksowac. Na koncu dodac make i dokladnie wymieszac.
2/3 ciasta wylozyc na blache wysmarowana tluszczem i wylozona papierem. Blacha o wymiarach 20x30 cm lub tortownica.
Przygotowac mase serowa dokladnie ucierajac wszystkie skladniki tak by masa miala gladka konsystencje.
Mase wylac na ciasto czekoladowe, a nastepnie wylozyc reszte ciasta czekoladowego. Na samym koncu ukladamy maliny. W przypadku malin mrozonych pamietajmy by ich wczesniej nie rozmrazac.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170°C przez 45 mniut. Ja pieklam swoje okolo 1 godziny. Ciasto w srodku powinno byc lepkie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam na moim blogu i serdecznie dziekuje za pozostawione komantarze. Zawsze czytam je z wielka uwaga i w miare mozliwosci odpisuje.
Pozdrawiam :)