Polaczenie piersi kurczaka z zielonym pesto uwazam za genialne. Smak jest bardzo fajny. Do tego dochodzi jeszcze roztopiona mocarella, ktora sprawia, ze danie nie jest takie nudne.
Dodatkiem moga byc mlode ziemniaczki podsmazane w mundurkach i salatka z pomidorow.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sl0iu2ZvfpISyrgZRT_VT7X0dCuKkeElsDvCy2ckPQk79VjdTBmnZmlDU9OTWp70qF00rfddugTkgRIpGiD0QRPHV8039X1IEXuLiO9injGRcjK3FFpAuNmcrmW7vcoI1WnUe-=s0-d)
Skladniki:
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vtExqyqMmnWUAJu8iuPWw8Qc6ILa1MUImwjRv_Jd0LlEKC4F4MHjsWeznUdLIx1RolmB82By4iMBjaNythgTnYXgrhikPx6_zECp8la6L3h3KjE-j3anB-3tvVdTZiNo_xYv-9=s0-d)
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C.
Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna piers wychodza 2 plastry sera. Calosc znow zapiekamy w piekarniu az sie ser nie rozpusci.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_u7Mw9FdAlWIWZNtRV3319pRXfMV1A9WVT3WICK_TtY52bgLsjDFE67BlcJrht1Bp_97LeiYgGL09fw0gRfNVcT2nyzkAl_jb1BZB9QYIAJBXZB-EJJTlq7p5BdyR0CRyQMBSQ3=s0-d)
Jesli chcemy podac mieso z mlodymi ziemniaczkami z patelni to najlepiej wyszorowac male ziemniaczki w lupinie. Podgotowac chwile w osolonej wodzie. Nastepnie poprzecinac na pol i podsmazyc na masle z dodatkiem rozgniecionego zabka czosnku i tymianku.
Smacznego!
Dodatkiem moga byc mlode ziemniaczki podsmazane w mundurkach i salatka z pomidorow.
Skladniki:
- zielone pesto ( czerwone tez moze byc)
- piersi kurczaka
- mocarella
- sol
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C.
Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna piers wychodza 2 plastry sera. Calosc znow zapiekamy w piekarniu az sie ser nie rozpusci.
Jesli chcemy podac mieso z mlodymi ziemniaczkami z patelni to najlepiej wyszorowac male ziemniaczki w lupinie. Podgotowac chwile w osolonej wodzie. Nastepnie poprzecinac na pol i podsmazyc na masle z dodatkiem rozgniecionego zabka czosnku i tymianku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz