Przepis na to absolutnie genialne ciasto pochodzi ze strony Nigelli
http://www.nigella.com/recipes/recipe.asp?article=1378
i bardzo sie ciesze, ze znalazlam jego tlumaczenie w sieci.
Odkad jakis czas temu zrobilam ten niesamowity sernik, stal sie natychmiast naszym ulubionym ciastem. Polaczenie sera z czekolada i malinami jest strzalem w dziesiatke. Najlepsza jednak jest ta kremowa konsystencja, ktora wrecz rozplywa sie w ustach.
Zachecam do wyprobowania tego przepisu.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_upkVYNsXEmrRbvi4Wz0vh4VT-mEwBTemi-JhiqRKOD49kyD1FWQkhnlHSQ4J9iHCeoKC9zdvpAnuMN62MJRmoFm2P9SeNyczLWSbqNKcygKpMUWIe1xB2hHq3mJCUCjjCcGZpPeg=s0-d)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vy8I_IBGf5F3P697Twj2_VlAtqAVuOVXk7yK0Bm8GCFjfvJUvTGCoxukgpstvkaDxxS4SlFieVPoGWr7LMkA7yc69fbkIJPg4UH5zxxvR9tcMdnl81RhNyc-juy1Tnl-K79_GX=s0-d)
skladniki:
ciasto czekoladowe
masa serowa
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vdp9tOC4OQ-saW-xhXu37wzUiWh1zqGGH09VXDcQtdcAv78bHsX-MiTnOBHMvNomgiCmZ6TgH7ITukSLq0uHtRzvkqFPOwhBz3ttZRwdl2t9QE_CyDnkTWDIHFl65EzY6sDagpFA=s0-d)
wykonanie:
Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i ostudzic. W tym czasie maslo i cukier puder zmiksowac na gladka mase, dadawac po 1 jajku, miksujac caly czas. Dodac roztopiona czekolade, miksowac. Na koncu dodac make i dokladnie wymieszac.
2/3 ciasta wylozyc na blache wysmarowana tluszczem i wylozona papierem. Blacha o wymiarach 20x30 cm lub tortownica.
Przygotowac mase serowa dokladnie ucierajac wszystkie skladniki tak by masa miala gladka konsystencje.
Mase wylac na ciasto czekoladowe, a nastepnie wylozyc reszte ciasta czekoladowego. Na samym koncu ukladamy maliny. W przypadku malin mrozonych pamietajmy by ich wczesniej nie rozmrazac.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170°C przez 45 mniut. Ja pieklam swoje okolo 1 godziny. Ciasto w srodku powinno byc lepkie.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_unGbvfcuNS0zvDo_wUZPZaUZYGiCxqF98qH6MVQYJiYZ7q5-3D2WEsszfV7phVlbLN7_bEc_8kbCtzku0GBLZWjbdgUlCbneYXEthz8v8vNwW7RGsItC0dbvTQ8ZuFcbJMniYKjQ=s0-d)
Smacznego!
http://www.nigella.com/recipes/recipe.asp?article=1378
i bardzo sie ciesze, ze znalazlam jego tlumaczenie w sieci.
Odkad jakis czas temu zrobilam ten niesamowity sernik, stal sie natychmiast naszym ulubionym ciastem. Polaczenie sera z czekolada i malinami jest strzalem w dziesiatke. Najlepsza jednak jest ta kremowa konsystencja, ktora wrecz rozplywa sie w ustach.
Zachecam do wyprobowania tego przepisu.
skladniki:
ciasto czekoladowe
- 200 g masla
- 200 g gorzkiej czekolady
- 110 g maki
- 250 g cukru pudru
- 3 cale jajka
masa serowa
- 2 jakja
- 150 g cukru pudru
- cukier waniliowy
- 400 g twarogu
- 120 g malin
wykonanie:
Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i ostudzic. W tym czasie maslo i cukier puder zmiksowac na gladka mase, dadawac po 1 jajku, miksujac caly czas. Dodac roztopiona czekolade, miksowac. Na koncu dodac make i dokladnie wymieszac.
2/3 ciasta wylozyc na blache wysmarowana tluszczem i wylozona papierem. Blacha o wymiarach 20x30 cm lub tortownica.
Przygotowac mase serowa dokladnie ucierajac wszystkie skladniki tak by masa miala gladka konsystencje.
Mase wylac na ciasto czekoladowe, a nastepnie wylozyc reszte ciasta czekoladowego. Na samym koncu ukladamy maliny. W przypadku malin mrozonych pamietajmy by ich wczesniej nie rozmrazac.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170°C przez 45 mniut. Ja pieklam swoje okolo 1 godziny. Ciasto w srodku powinno byc lepkie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz