Ostatnio chyba wszyscy jestesmy spragnieni slodyczy i nawet nie do konca sprawny piekarnik nie jest w stanie powstrzymac mnie przed pieczeniem kolejnych smakolykow. Ponadto wykorzuystuje okazje, ze domaga sie ich reszta rodziny. Mam tez wspanialego, malego pomocnika w osobie mojej Coreczki. Odmierzanie, mieszanie i ucieranie to zdecydowanie Jej ulubione czynnosci. Jedynm zdaniem - sama radosc!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwfWRTbcTQlmXAmOqWFpRS0s9hdJzHjPai9FoGe7hd2lrPwAD09hKw07S1cPDwyE4hyphenhypheni8UylYwBoGgrszkc-O42idlaZ-Wm_oH1dkYUW5NHdREnrOF-HpGOzLchjD9nWR_fU7ZAn3oRiA/s280/babeczki+z+nutella+2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuW3uWAqTMuyzyYjfv_nhVUveS1ZIacAtf3mroKeWvzABOUHneZ3hHK1ccyscmpB4IfJtaLWhSK-I75UUdrpCUF1U6bYPZYeB1asVupGOR_lYg-EGzm9NJTBetpnnsekACkLHUwv2GbRY/s280/babeczki+z+nutella+3.jpg)
Babeczki z nutella i migdalami
skladniki:
- 4 lyzki nutelli
- 4 lyzki mleka
- 60g masla
- 60g cukru
- 100g maki
- 2 jajka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 50g bialej czekolady
- garsc platkow migdalowych
wykonanie:
Nutelle rozpuszczamy w podgrzanym lekko mleku.
W misce ucieramy maslo, cukier i cukier waniliowy na pulchna mase. Dodajemy jajka, make, proszek do pieczenia. Ucieramy. Na koncu dodajemy przygotowana wczesniej nutelle.
Gotowym ciastem wypelniamy foremki do muffinek.
Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu wyciagamy babeczki.
Ozdabiamy rozpuszczona w kapieli wodnej biala czekolada. Posypujemy uprazonymi na suchej patelni platkami migdalowymi.
Smacznego!