potrzebujemy:
- 225 g masla
- 1 szklanka brazowego cukru
- 1 jajko
- 2 szklanki maki
- 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
- 3 lyzki wiorkow kokosowych
- 1,5 szklanki posiekanej czekolady
- 2 szklanki posiekanych orzechow laskowych
Maslo i cukier utrzec w miscie na pulchna mase. Ciagle mieszajac dodac jajko. Przesiana make wraz z proszkiem do pieczenia dodac do masy maslanej. Nastepnie dodac wiorki, czekolade i orzechy i dokladnie wymieszac.
Piekarnik nagrzac do 180°.
Na blache wylozona pergaminem ukladamy ciasteczka. Mozemy to zrobic za pomoca lyzki, ale ciasto jest tak plastyczne, ze mozemy uformowac z niego kulki i splaszczyc je by powstalo ladne, okragle ciastko.
Nalezy zachowac odleglosc miedzy ciastkami bo troche urossna.
Peczemy 15 minut, a po wystygnieciu zjadamy.
Smacznego!
2 komentarze:
mam pytanie czy musi być brązowy cukier i gdzie można go kupić?
moze tez byc zwykly cukier
Prześlij komentarz