potrzebujemy:
- ¼ szk maki
- ¼ lyzeczki slodkiej papryki
- ¼ lyzeczki pieprzu
- 3 piersi z kurczaka
- ½ szk wody
- 4 szk swiezych pieczarek – pokroic
- ½ szk bialego wytrawnego wina
- 1 kostka rosolu z kury
- 2 lyzeczki natki pietruszki
- ¼ lyzeczki tymianku
Kurze piersi mozemy przyzadzic w calosci lub pokroic na kawalki.
Laczymy make, papryke i pieprz i obtaczamy w tym kurczaka i obsmazamy go. Wyciagamy mieso i do tego samego radla wkladamy pozostale skladniki i dusimy przez 3 minuty. Nastepnie dodajemy kurczaka i dusimy jeszcze 20 min.
Jesli komus zalezy zeby sosu bylo nieco wiecej nalezy zwiekszyc proporcje wody i wina.
Potrawa doskonale smakuje z bagietka i salata.
Smacznego!