Zapraszam na ciasto w paski :)
Zebra przed pieczeniem
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tYCpX40iZwiOa_kVAa3ZSNjriuWdYIOUj9FjXWf-Q1nvfxGOwxjGQ3RjlAfUHJBFZ0a92Oc6wqU3dBXc9czOLIP3VgjBoP5v9N3XcgFB2zWIE1-6b92KAfvZY=s0-d)
efekt koncowy
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tFOcjpjhF3qYluce2VojA63YWICR9bisRZ5TrtgRLVfqeeNwsghszTwm227rfnoXW8huBvZptJvfut9Nn18-oZbq9akq-ZHjBY0q0XTbkXBMQK_GKbbGw-oA9CzQ=s0-d)
skladniki:
wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem, nastepnie dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.
Przygotowane ciasto podzielić na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.
Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150°C
Zebra przed pieczeniem
efekt koncowy
skladniki:
- 1 szklanka białej oranżady
- 1 szklanka oliwy
- 2,5 szklanki mąki + 2 łyżki
- 1 szklanka cukru
- 5 jajek
- 2 łyżki kakao
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem, nastepnie dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.
Przygotowane ciasto podzielić na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.
Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150°C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz