Flageolets to zielone, niedojrzale ziarna fasoli. W kuchni francuskiej sa dosc popularne, dostepne w puszkach.
W mojej kuchni znalazly sie troche przez przypadek wiec dzis postanowilam wymyslic salatke z udzialem tej wlasnie fasolki.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sVslZDpEHL0IHllH4gZYjx0HY1U4KFLb2uMWbCvoya02iMoZ97fKhR4F-G8qccxMQ4bOzdH2QzHwNmfbZqOSTDtta8S0huJ9T9Y_ZmJdT-fLsuIPtRG-V0pSFPQlL1D3XVTN1E0yRu=s0-d)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vVRt9IjC_4mQdiHP_C-TDAKm_RC88VAotanScHDaWUEquntUjPy1pIUV7RVoV4Wrlr8YEE5DvU0tAJGBoN-P3DxMaKr6H0v--ixYKlpzHJB2IuZn8mNtyWCQNufbiKd9-a5lxSZ6kh=s0-d)
skladniki dla 2 osob:
salata karbowana - dosc sporo
fasolka flageolets - 1 mini puszka
1 pomidor
boczek wedzony - okolo 4 plastry
sos czosnkowy
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vuU0nxyB_arhx5lgWDLZYfS3UJes4rtPs6iQHbE83pbMbNsgwqbPIbBRhm66DAV2vp55HhU9rE28wOscCQIXgYPj7Kz4dBi1-M2rZHzzDy4--c5CKvgevSMyym5VH5sgg5lS34SrlY=s0-d)
wykonanie:
Na talerzu ukladamy salate pokrojona w paski, pomidora pokrojonego w plasterki i fasolke z puszki.
Boczek grillujemy i tnac nozyczkami kucharskimi ukladamy na salatce.
Calosc mozna posolic.
Salatke polewamy sosem czosnkowym.
Moj ulubiony sos czosnkowy to mieszanka jogurtu naturalnego i majonezu w rownych proporcjach doprawiona ziolami prowansalskimi, sokiem z cytryny, sola, pieprzem, odrobina cukru i oczywiscie czosnkiem.
Smacznego!
W mojej kuchni znalazly sie troche przez przypadek wiec dzis postanowilam wymyslic salatke z udzialem tej wlasnie fasolki.
skladniki dla 2 osob:
salata karbowana - dosc sporo
fasolka flageolets - 1 mini puszka
1 pomidor
boczek wedzony - okolo 4 plastry
sos czosnkowy
wykonanie:
Na talerzu ukladamy salate pokrojona w paski, pomidora pokrojonego w plasterki i fasolke z puszki.
Boczek grillujemy i tnac nozyczkami kucharskimi ukladamy na salatce.
Calosc mozna posolic.
Salatke polewamy sosem czosnkowym.
Moj ulubiony sos czosnkowy to mieszanka jogurtu naturalnego i majonezu w rownych proporcjach doprawiona ziolami prowansalskimi, sokiem z cytryny, sola, pieprzem, odrobina cukru i oczywiscie czosnkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz