To kolejna propozycja na kurczaka, ktorego tym razem podalam w formie paluszkow. Mieso usmazone w ciescie w srodku jest soczyste i delikatne. Poza tym doskonale pasuje do roznego rodzaju salatek lub sosow.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tbWOc7grljy2Y2aK2ii1ucueQyzYyIRRfHI-NdgYoPeGFMkOsDOETAIMyCwlEzX5QHWkglwUlC9-YMlXQh6I54u59bUW2FHnBiH7jGWpXDXSCMyEx6sDMUthrUtA9JlWbV2L5pcjrt7w=s0-d)
skladniki:
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sq8CxbP5ySFOtAof8KLQLOIiiafFom33xyqH6A5b7UP_CMuYtn1lIPZDUHX8dtuSCNeU4JijQWC-gbI-n7IaOE9G31fY2dN8zR7azGZOO-ObYq9o8Vv5jvjhEYQYP1TWc8oMGiVmlG=s0-d)
wykonanie:
Mieso oczyscic i osuszyc, pokroic w cienkie paski.
W misce zmieszac mleko, jajko, make, sol i pieprz tak by powstalo dosc geste ciasto. Dodac do ciasta platki i sezam, dokladnie wymieszac. W ciescie maczac miesko i smazyc na dobrze rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Usmazonego kurczaka osaczyc na bibulowym reczniczku z nadmiaru tluszczu.
Podawac zaraz po usmazeniu.
Smacznego!
skladniki:
- 50 dkg piersi kurczaka
- 10 dkg maki
- 2 lyzki platkow owsianych
- 1 lyzka sezamu
- 1,5 szklanki mleka
- 1 jajko
- sol, pieprz
- olej do smazenia
wykonanie:
Mieso oczyscic i osuszyc, pokroic w cienkie paski.
W misce zmieszac mleko, jajko, make, sol i pieprz tak by powstalo dosc geste ciasto. Dodac do ciasta platki i sezam, dokladnie wymieszac. W ciescie maczac miesko i smazyc na dobrze rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Usmazonego kurczaka osaczyc na bibulowym reczniczku z nadmiaru tluszczu.
Podawac zaraz po usmazeniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz