skladniki dla 2 osob:
2 duze jablka
15 dkg brazowego cukru
sok z limonki
gozdziki
cynamon
galka muszkatalowa
kardamon
sok z limonki
2 lyzki masla
wykonanie:
Jablka obieramy i wycinamy gniazda nasienne, kroimy w osemki.
Przyprawy mieszamy razem (ilosc poszczegolnych przypraw wedlug uznania), a nastepnie opruszamy nimi jablka. Owoce ukladamy w natluszczonym naczyniu zaroodpornym. Skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy brazowym cukrem.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C az do chwili gdy stana sie miekkie.
Podajemy z lodami, najlepiej waniliowymi.
Smacznego!
2 duze jablka
15 dkg brazowego cukru
sok z limonki
gozdziki
cynamon
galka muszkatalowa
kardamon
sok z limonki
2 lyzki masla
wykonanie:
Jablka obieramy i wycinamy gniazda nasienne, kroimy w osemki.
Przyprawy mieszamy razem (ilosc poszczegolnych przypraw wedlug uznania), a nastepnie opruszamy nimi jablka. Owoce ukladamy w natluszczonym naczyniu zaroodpornym. Skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy brazowym cukrem.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C az do chwili gdy stana sie miekkie.
Podajemy z lodami, najlepiej waniliowymi.
Smacznego!
5 komentarzy:
No proszę: i lody i cynamon czyli podobnie jak w naszym wczorajszym deserze;-) Pozdrawiam!
To jest to co tygryski lubia najbardziej - połączenie jabłka z cynamonem - pychota! :)
Mysle, ze cynamon i jablko kroluja teraz na wilu blogach. Pycha!
Pozdrawiam.
Mmm, pycha. Mnie też dużo do szczęścia nie potrzeba :) A gdyby tak jeszcze te korzenne jabłka posypać kruszonką przed pieczeniem...
O! moze nastepnym razem dorobie kruszanke :)Pewnie bedzie jeszcze lepsze.
Prześlij komentarz