expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 28 stycznia 2008

KURCZAK PARYSKI



potrzebujemy:
  • ¼ szk maki
  • ¼ lyzeczki slodkiej papryki
  • ¼ lyzeczki pieprzu
  • 3 piersi z kurczaka
  • ½ szk wody
  • 4 szk swiezych pieczarek – pokroic
  • ½ szk bialego wytrawnego wina
  • 1 kostka rosolu z kury
  • 2 lyzeczki natki pietruszki
  • ¼ lyzeczki tymianku

Kurze piersi mozemy przyzadzic w calosci lub pokroic na kawalki.
Laczymy make, papryke i pieprz i obtaczamy w tym kurczaka i obsmazamy go. Wyciagamy mieso i do tego samego radla wkladamy pozostale skladniki i dusimy przez 3 minuty. Nastepnie dodajemy kurczaka i dusimy jeszcze 20 min.

Jesli komus zalezy zeby sosu bylo nieco wiecej nalezy zwiekszyc proporcje wody i wina.
Potrawa doskonale smakuje z bagietka i salata.

Smacznego!

Brak komentarzy: