expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 14 czerwca 2008

Faszerowany ogorek zielony



Szyba przekaska gdy ma sie ochote na zielonego ogorka w innej postaci. Pracy przy tym malo, a jakze inny smak za sprawa jajka i oliwek.
To tez dobre rozwiazanie gdy w progu stoja niespodziewani goscie. Zamiast serwowac im niezrdowe przekaski mozna w kilka minut przygotowac cos zdrowego, prostego, a do tego zupelnie innego.




skladniki:
zielony ogorek (na jedna jajko pol dlugiego ogorka)
jajko na twardo
kilka oliwek zielonych
majonez
sol, pieprz

wykonanie:
Ogorka kroimy w grubsze plastry. Jesli ktos woli moze go pokroic w lodeczki, ale mysle ze plastry wygodniejsze sa do jedzenia.
Z pokrojonego jajka na twardo i posiekanych oliwek robimy paste, dodajac odrobine majonezu. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Gotowa paste ukladamy na ogorkach, dekorujemy szczypiorkiem.

Smacznego!

Brak komentarzy: