Jak już pewnie zdążyliście zauważyć ostatnio na blogu słodkie przepisy goszczą dość rzadko. Niestety cukier to moja zmora od lat i kolejny już raz wypowiedziałam mu wojnę. Z jakim skutkiem to czas pokaże, ale dumna jestem z tego, że faktycznie tego cukru jadamy coraz mniej. Cierpi na tym blog, gdyż mino iż pomysłów mam sporo i całą listę przepisów do wypróbowania, to jednak dzielnie stawiam im opór i nic nie piekę. Jeśli już pojawi się u nas coś słodkiego to koniecznie musi być to ciasto czy deser z czekoladą. To moja miłość, a gorzka czekolada ma też swoje zalety.
Dziś będzie odgrzewany przepis na pyszne brownie, któremu jako towarzyszkę wybrałam gruszkę.
Zapraszam :-)
Brownie z karmelizowanymi gruszkami
Przepis na brownie klik
dodatkowo
- 3 gruszki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka brązowego cukru
wykonanie:
Brownie przygotowujemy według przepisu. Wylewamy na blaszkę.
Gruszki obieramy ze skórki, kroimy w ósemki, wycinamy gniazda nasienne.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego cukier, gruszki i cynamon. Smażymy przez chwilę aż gruszki oblepią się karmelem. Odsączamy je i przekładamy do ciasta.
Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200°C
3 komentarze:
Mmmmmm! Cudeńko. Chyba znów muszę upichcić jakieś brownie :)
Uwielbiam brownie! Chętnie wypróbuje w wersji z gruszką!:))
Pyszności! Uwielbiam brownie. Z gruszkami jeszcze nie jadłam.
Pozdrowienia :)
Prześlij komentarz