expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 20 listopada 2007

CAMEMBERT W CIESCIE FRANCUSKIM


potrzebujemy:
ser camembert
ciasto francuskie - okragle lub 3 plastry o wymiarach 30x30 cm
rozmarym
pieprz
maslo
Ciasto francuskie rozmrazamy i jeden plat smarujemy maslem. Na to ukladamy drugi plat tak by powstala gwiazda. Znow smarujemy ciasto maslem i ukladamy kolejny plat tak by dodac gwiezdzie kolejne 4 ramiona. Znow smarujemy ciasto maslem i posypujemy rozmarynem. Ukladamy na srodku ser, posypujemy go pieprzem i rozmarynem. Zawijamy ser w ciasto skladajac ramiona gwiazdy.
Gdy dysponujemy ciastem owalnym, to smarujemy je maslem i rozmarynem, ukladamy na to ser z przyprawami i zwijamy.
Tak przygotowany ser odstawiamy na dwie godziny do lodowki.
Piekarnik nagrzac do 200°C. Naczynie zaroodporne posmarowac maslem, ulozyc ser w ciescie i piec na zloty kolor okolo 25 minut.
Po wyciagnieciu z pieca trzeba odczekac okolo 10 minut az ser przestygnie.
Pozdawac na cieplo z bagietka i salata.

Brak komentarzy: