expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 2 listopada 2007

CIASTKA Z CZEKOLADA I ORZECHAMI



potrzebujemy:

  • 225 g masla
  • 1 szklanka brazowego cukru
  • 1 jajko
  • 2 szklanki maki
  • 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 3 lyzki wiorkow kokosowych
  • 1,5 szklanki posiekanej czekolady
  • 2 szklanki posiekanych orzechow laskowych

Maslo i cukier utrzec w miscie na pulchna mase. Ciagle mieszajac dodac jajko. Przesiana make wraz z proszkiem do pieczenia dodac do masy maslanej. Nastepnie dodac wiorki, czekolade i orzechy i dokladnie wymieszac.

Piekarnik nagrzac do 180°.
Na blache wylozona pergaminem ukladamy ciasteczka. Mozemy to zrobic za pomoca lyzki, ale ciasto jest tak plastyczne, ze mozemy uformowac z niego kulki i splaszczyc je by powstalo ladne, okragle ciastko.
Nalezy zachowac odleglosc miedzy ciastkami bo troche urossna.

Peczemy 15 minut, a po wystygnieciu zjadamy.
Smacznego!

2 komentarze:

becia pisze...

mam pytanie czy musi być brązowy cukier i gdzie można go kupić?

karolka pisze...

moze tez byc zwykly cukier