expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 23 stycznia 2008

POMIDOROWA Z KULKAMI MIESNYMI

Zupa jak kazda inna, niby nic specjalnego, ot taka pomidorowa. A jednak jest inna niz wszystkie! Sekret? ... to miesne kuleczki...





Porzucajac tradycyjne sposoby gotowania zupy pomidorowej, tym razem zamiast miesa, ktore zawyklismy uzywac do nagotowania zupy polecam mieso mielone.

Mniej wiecej 30 dkg mielonego miesa wieprzowego doprawic sola i pieprzem. Mozna dosypac odrobine bulki tartej by kuleczki nie byly zbyt twarde.
Do garnka wkladamy takie warzywa jak zawsze i gdy woda bedzie sie juz gotowac wrzucamy do wrzatku mielone uformowane w male kuleczki.

Pozostale czynnosci gotowania pomidorowej sa niezmienne, doprawiamy ja wedlug wlasnych upodoban.

smacznego!

Brak komentarzy: