expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 14 lutego 2008

KURCZAK Z FASOLKA I PAPRYKA


potrzebujemy:
  • fasolke szparagowa, najlepiej zielona
  • 1 papryke czerwona
  • piers kurczaka (w przypadku 2 osob - 2 piersi)
  • sol, pieprz, slodka papryka
  • i ulubione ziola

Fasolke po oczyszczeniu i pocieciu na kawalki gotujemy w osolonej wodzie. Fasolki bierzemy okolo 2 duze garscie, chyba ze ktos woli wiecej. Po ugotowaniu fasolke odsaczamy.

Piersi kurczaka po umyciu kroimy na paski, przyprawiamy sola, pieprzem i sypka papryka. Gdy ktos lubi kurczaka z ziolami moze rowniez uzyc ulubionych ziol. Smazymy na oleju na zloty kolor.

Papryke po umyciu pieczemy w piekarniku w celu usuniecia z niej skory. Gdy skorka bedzie popekana mozemy wyciagnac papryke z pieca, przestudzic, sciagnac z niej skorke i pociac w paski.

Wszystekie skladniki laczymy razem i doprawiamy do smaku.

Takiego kurczaka mozna podac z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego!

Brak komentarzy: