Ponieważ moja rodzina zajada się truskawkami od dłuższego już czasu to nie możne zabraknąć tych cudownych owoców również w wersji wytrawnej. Kanapka przepyszna, idealna na śniadanie, ale ja mogę ją jeść także na kolacje.
Kanapki z fetą i truskawkami
składniki
- chleb - najlepiej swój ulubiony
- truskawki
- ser typu feta
- bazylia
dresing
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sol, pieprz do smaku
Wszystkie składniki dresingu mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku.
Kanapkę możemy posmarować masłem, a następnie okładamy na niej ser feta pokrojony w plastry, truskawki pokrojone w ćwiartki i posiekaną bazylie. Całość skrapiamy dresingiem.
5 komentarzy:
Wspaniałe śniadanie:)
wygląda bardzo ciekawie, ja jeszcze nie jadłam truskawek na kanapce
pozdrawiam!
Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt wspolpraca@armadeo.pl
Pozdrawiam,
Dominika
Bardzo fajny pomysł. Kanapek z truskawkami jeszcze nie jadłam.
Pozdrowienia :)
jako dziecko często jadłam kanapki z truskawkami, jednak były one mniej wyszukane :D mimo to, dziękuję za przypomnienie mi tego cudownego smaku !
Prześlij komentarz