expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

piątek, 21 czerwca 2013

Kanapki z truskawkami


Ponieważ moja rodzina zajada się truskawkami od dłuższego już czasu to nie możne zabraknąć tych cudownych owoców również w wersji wytrawnej. Kanapka przepyszna, idealna na śniadanie, ale ja mogę ją jeść także na kolacje.


 Kanapki z fetą i truskawkami

składniki
  • chleb - najlepiej swój ulubiony
  • truskawki
  • ser typu feta
  • bazylia

dresing
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sol, pieprz do smaku

Wszystkie składniki dresingu mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku.

Kanapkę możemy posmarować masłem, a następnie okładamy na niej ser feta pokrojony w plastry, truskawki pokrojone w ćwiartki i posiekaną bazylie. Całość skrapiamy dresingiem.

5 komentarzy:

wiosenka27 pisze...

Wspaniałe śniadanie:)

Emma pisze...

wygląda bardzo ciekawie, ja jeszcze nie jadłam truskawek na kanapce
pozdrawiam!

Unknown pisze...

Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt wspolpraca@armadeo.pl

Pozdrawiam,
Dominika

Majana pisze...

Bardzo fajny pomysł. Kanapek z truskawkami jeszcze nie jadłam.
Pozdrowienia :)

dariozka91 pisze...

jako dziecko często jadłam kanapki z truskawkami, jednak były one mniej wyszukane :D mimo to, dziękuję za przypomnienie mi tego cudownego smaku !