expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 4 listopada 2007

BOEUF STROGONOFF



potrzebujemy:
  • 50 dag poledwicy wolowej moze byc wieprzowa
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • niepelna szklanka smietany 22%
  • mala puszka koncentratu pomidorowego
  • 5 srednich ogorkow kwaszonych
  • sol, pieprz, papryka
  • maslo i oliwe do smazenia



wykonanie:
Poledwice pokroic w paseczki, cebule w piorka i pieczarki w plasterki.
Na glebokiej patelni rozgrzac maslo i lyzke oliwy, rozmieszac. Zrumienic cebule i pieczarki na dosc duzym ogniu. Przelozyc do rondla.
Na patelni usmazyc poledwice. Najlepiej smazyc ja porcjami tak by na patelni byla jedna warstwa miesa. Po usmazeniu jednej porcji przekladamy ja do rondla i smazymy kolejna czesc miesa. Przekladamy do rondla i wszystko razem dusimy pod przykryciem az mieso bedzie miekkie. Dodajemy pod koniec duszenia ogorki pokrojone w paseczki. Calosc doprawiamy sola, pieprzem i papryka, dodajemy smietane i koncentrat pomidorowy.

Brak komentarzy: