expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 2 stycznia 2008

RISOTTO Z POMIDORAMI


danie proste i smaczne, dlatego bardzo goraco je polecam

skladniki
1 woreczek ryzu
4 pomidory
1 cebula
0.5 litra bulionu warzywnego
1 zabek czosnku
sol, pieprz, bazylia
odrobina startego parmezanu
olej do smazenia

Pomidory zalac wrzatkiem i sciagnac skorke, pokroic w kostke. Posiekac czosnek i cebulke i podsmazyc na oleju. Dorzucic do tego ryz, chwile smazyc, a nastepnie zalac calosc 1 szklanka bulionu. Po chwili jak plyn odparuje wlac pozostaly bulion i dorzucic pomidory. Podgotowac tak pod przykryciem az ryz stanie sie miekki. Doprawic sola, pieprzem i bazylia. Na talerzu posypac serem.



smacznego

Brak komentarzy: