expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 19 grudnia 2007

PIERSI KURZE W PANIERCE



By nie ulec nudzie czesto staram sie odmienc tradycyjne kotlety z kurczaka i przygotowuje je w innych panierkach lub tez w zupelnie w innych ksztaltach.
Tego kurczaka przygotowalam z mysla o dzieciach znajomych. A smakowaly nie tylko dzieciom, ale rowniez doroslym.




Piersi kurczaka w panierce z platkow kukurydzianych


skladniki:
  • piersi kurze
    bulka tarta
    platki kukurydziane
    jajko
    sol, pieprz, papryke w proszku

wykonanie:

Kurczaka kroimy na dosc spore kawaleczki. Solimy, obsypujemy papryka, a nawtepnie maczamy w rozbeltanym jajku z dodatkiem pieprzu.

Bulke tarta mieszamy z pokruszonymi platkami kukurydzianymi i odrobina papryki w proszku. Obtaczamy w tym umoczonego wczesniej w jajku kurczaka.
Smazymy na oleju az sie przyrumieni. Trwa to doslownie chwile.

Takie piersi kurczaka doskonale smakuja z sosem czosnkowym lub sosem tatarskim.

Smacznego

Brak komentarzy: