expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

środa, 16 stycznia 2008

KURCZAK NA PARZE W SOSIE CURRY

To propozycja dla tych, ktorzy lubia polaczenie miesa z owocami. W tym wypadku gotowane piersi kurze polecam z dodatkiem ananasa i curry.
Do tego danie jest bardzo proste i dosc szybkie.


potrzebujemy:
  • 2 piersi kurczaka
  • mala puszke ananasa
  • smietane
  • przyprawe curry
  • sol, pieprz, zielona pietruszke

wykonanie:
Oczyszczone piersi kurzcaka solimy i gotujemy na parze. Po ugotowaniu kroimy na paski.

Na patelni podgrzewamy smietane z dodatkiem curry. Ilosc w zaleznosci od upodoban.
Gdy smietana i curry sie ladnie polacza dodajemy pokrojonego w kostke ananasa wraz ze sokiem. Doprawiamy sola, pieprzem i natka pietruszki. Zamiast soli mazna dodac wegete.

Gotowym sosem polewamy kurczaka.

Podajemy z brazowym ryzem.

Smacznego!

Brak komentarzy: