expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 26 lutego 2008

SPAGETTI Z TUNCZYKIEM




Czesto scigam sie z czasem, co przy malym dziecku jest zupelnie naturalne. Lawirujac miedzy kuchnia a salonem, potykajac sie o grzechotki i pluszaki z trudem znajduje czas na gotowanie wymyslnych obiadow. Zadowalam sie czym szybkim, ugotowanym w zaledwie 20 minut.
Szybko nie znaczy wtedy zle, bo moj dziesiejszy obiad smakowal przyzwoicie i dlatego z czystym sumieniem polecam go wszystkim tym, ktorzy tak jak ja nie maja czasu na stanie przy garach ;)



Spagetti z tunczykiem

Makaron spagetti gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Sos do makaronu

Na patelni, na oliwie z oliwek, podsmazamy dwa posiekane zabki czosnku. Nie rumienimy, czosnek ma sie zeszklic. Nastepnie dodajemy do tego tunczyka z puszki w sosie wlasnym. Podlewamy szklanka bulionu. Chwile dusimy i zageszczamy smietana lub maka.

Przyprawiamy pieprzem i natka pietruszki. Jesli dla kogos jest zbyt malo slone mozna odrobine posolic.

Spagetti mieszamy z sosem i zajadamy.
Smacznego!

Brak komentarzy: