expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 22 maja 2008

PALUSZKI ZIEMNIACZANE Z DIPEM RZODKIEWKOWYM

Niby nic takiego, ot ziemniaki i serek homogenizowany, a jednak za sprawa dodatkow apetyczna przekaska. W sam raz na zblizajace sie kibicowanie przed telewizorem ;)



skladniki:
ziemniaki
sezam
ziola
sol
oliwa

serek homogenizowany
rzodkiewki





Ziemniaki kroimy jak frytki, osuszamy, dokladnie mieszamy z oliwa (okolo 2 lyzki wystarcza), solimy. Nastepnie mozemy podzielic je na porcje, ktore odpowiednio "przyprawiamy" Czesc mozemy posypac sezamem, druga ziolami, nastepna kminkiem itp
Ziemniaki ukladamy na blache i pieczemy okolo 25-30 minut w temperaturze 220°C



Robimy dip z serka homogenizowanego, do ktorego dodajemy starte na duzych oczkach rzodkiewki. Doprawiamy sola i pieprzem, mozemy dodac ziola lub kilka ziaren slonecznika.

Po upieczeniu ziemniaki wykladamy do miseczek i zajadamy z dipem.
Smacznego!

Brak komentarzy: