Flageolets to zielone, niedojrzale ziarna fasoli. W kuchni francuskiej sa dosc popularne, dostepne w puszkach.
W mojej kuchni znalazly sie troche przez przypadek wiec dzis postanowilam wymyslic salatke z udzialem tej wlasnie fasolki.
skladniki dla 2 osob:
salata karbowana - dosc sporo
fasolka flageolets - 1 mini puszka
1 pomidor
boczek wedzony - okolo 4 plastry
sos czosnkowy
wykonanie:
Na talerzu ukladamy salate pokrojona w paski, pomidora pokrojonego w plasterki i fasolke z puszki.
Boczek grillujemy i tnac nozyczkami kucharskimi ukladamy na salatce.
Calosc mozna posolic.
Salatke polewamy sosem czosnkowym.
Moj ulubiony sos czosnkowy to mieszanka jogurtu naturalnego i majonezu w rownych proporcjach doprawiona ziolami prowansalskimi, sokiem z cytryny, sola, pieprzem, odrobina cukru i oczywiscie czosnkiem.
Smacznego!
W mojej kuchni znalazly sie troche przez przypadek wiec dzis postanowilam wymyslic salatke z udzialem tej wlasnie fasolki.
skladniki dla 2 osob:
salata karbowana - dosc sporo
fasolka flageolets - 1 mini puszka
1 pomidor
boczek wedzony - okolo 4 plastry
sos czosnkowy
wykonanie:
Na talerzu ukladamy salate pokrojona w paski, pomidora pokrojonego w plasterki i fasolke z puszki.
Boczek grillujemy i tnac nozyczkami kucharskimi ukladamy na salatce.
Calosc mozna posolic.
Salatke polewamy sosem czosnkowym.
Moj ulubiony sos czosnkowy to mieszanka jogurtu naturalnego i majonezu w rownych proporcjach doprawiona ziolami prowansalskimi, sokiem z cytryny, sola, pieprzem, odrobina cukru i oczywiscie czosnkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz