expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 23 czerwca 2008

Koreczki z zielonym ogorkiem



Ostatnio szukalam pomyslu na koreczki z zielonym ogorkiem, bo budowanie koreczkowej "wiezy" jakos nie bardzo mi sie podobalo tym razem. Pomyslalam wiec by zrobic koreczki w stylu mojej szybkiej przekaski jaka czasem zjadam. Jak sie potem okazalo takie koreczki staly sie hitem przyjecia. Znikaly z polmiska w oka mgnieniu. Do tego byly lekkie i swieze.



skladniki:
szynka (duze plastry)
twarozek ziolowy
zielony gorek

Plaster szynki smarujemy serkiem, a nastepnie kladniemy na to kawalek (cwiartke) ogorka. Ogorek powinien byc takiej samej dlugosci jak plaster szynki. Calosc zwijamy w rolade. Od gory wbijamy co kawalek wykalaczke i kroimy roladke miedzy wykalaczkami na kawalki. W ten sposob powstaja koreczki.

Smacznego!

2 komentarze:

Casia pisze...

Bardzo mi sie podobają :)

karolka pisze...

i fajnie smakuja do tego