Czas powrócić do blogowania :-)
Od jakiegoś już czasu staram się zorganizować w mojej ślicznej, nowej kuchni. Jej wygląd zachęca do częstego przebywania tam. Gotowanie jest teraz jeszcze większą przyjemnością.
Dziś efekt testowania nowego piekarnika. Na początek coś prostego i szybkiego.
Kokosanki z malinami
składniki:
- 2 białka
- 160 g wiórków kokosowych
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka maki
- 60 g malin
- szczypta soli
wykonanie:
Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na pianę, pod koniec ubijania dodajemy do nich 2 łyżki cukru i ubijamy jeszcze przez chwilę.
Wiórki łączymy z pozostałym cukrem i mąką. Dodajemy do białek i dokładnie mieszamy.
Gotową masą napełniamy papilotki muffinek (około 9-10 sztuk) Najpierw nakładamy po łyżeczce masy, dodajemy do każdej papilotki maliny i przykrywamy je pozostałą masą.
Pieczemy w temperaturze 180°C przez 15-20 minut lub do chwili gdy kokosanki będą ładnie zarumienione.
Po upieczeniu trzeba je dobrze wystudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz