expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

poniedziałek, 22 lipca 2013

Arbuz na upał


Lato zaczyna nas rozpieszczać. W upalne dni najlepsze są zimne posiłki. Ja proponuje Wam dziś pyszną, szybką przekąskę, która dla mnie równie dobrze może być kolacją.


Szybka sałatka z arbuza i fety

składniki:
na 4 porcje
 
  • 1/4 arbuza
  • 100 g fety
  • kilka listków mięty
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz

wykonanie:
Arbuza i fetę kroimy w kostki, dodajemy posiekane listki mięty.
Z oliwy i octu balsamicznego robimy dresing, który doprawiamy pieprzem. Skrapiamy nim arbuza z fetą. Podajemy schłodzone.

4 komentarze:

carolinascottie * karolowo.blogspot.com pisze...

cudowny pomysł :) Jutro pojawi się u mnie!

wiosenka27 pisze...

Co roku robię przynajmniej jeden raz:)

aldia arcadia pisze...

nigdy arbuza z fetą nie próbowałam

Jagienka pisze...

słyszałam o pysznosci tej sałatki ale jeszcze nie jadłam - musze zrobic ;-)

http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/