makaron
boczek wedzony okolo 20 dkg
2 male cebule lub 1 duza
smietana
pieprz, natka pietruszki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Na patelni podsmazamy boczek pokrojony w kostke, w polowie smazenia dodajemy do niego pokrojona w kostke cebulke i smazymy az sie zeszkli, a boczek sie do konca wysmazy. Dodajemy smietane, mieszamy i sos gotowy.
Przyprawiamy pietruszka i pieprzem. Sol jest zbedna poniewaz sos i tak jest juz wystarczajaco slony od wysmazonego boczku.
Makaron po odcedzeniu dodajemy do sosu i mieszamy delikatnie. I gotowe.
Smacznego!
boczek wedzony okolo 20 dkg
2 male cebule lub 1 duza
smietana
pieprz, natka pietruszki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Na patelni podsmazamy boczek pokrojony w kostke, w polowie smazenia dodajemy do niego pokrojona w kostke cebulke i smazymy az sie zeszkli, a boczek sie do konca wysmazy. Dodajemy smietane, mieszamy i sos gotowy.
Przyprawiamy pietruszka i pieprzem. Sol jest zbedna poniewaz sos i tak jest juz wystarczajaco slony od wysmazonego boczku.
Makaron po odcedzeniu dodajemy do sosu i mieszamy delikatnie. I gotowe.
Smacznego!
3 komentarze:
proponuję sos zaciągnąć mąką jest wtedy bardzie gęsty....a smak boczku...niebo w g....!
hmm może troszke głupie pytanie ale ja dopiero rozpoczynam karierę kulinarną :P
ta śmietana to jaka? 18%? 30%?
będę wdzięczna za odpowiedz :)
pozdrawiam :)
Ja uzywam smietany 18%
pozdrawiam
Prześlij komentarz