expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

czwartek, 25 października 2007

MAKARON CARBONARA

Obiad w stylu szybkie i proste gotowanie



skladniki:
makaron
boczek wedzony okolo 20 dkg
2 male cebule lub 1 duza
smietana
pieprz, natka pietruszki



Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Na patelni podsmazamy boczek pokrojony w kostke, w polowie smazenia dodajemy do niego pokrojona w kostke cebulke i smazymy az sie zeszkli, a boczek sie do konca wysmazy. Dodajemy smietane, mieszamy i sos gotowy.
Przyprawiamy pietruszka i pieprzem. Sol jest zbedna poniewaz sos i tak jest juz wystarczajaco slony od wysmazonego boczku.

Makaron po odcedzeniu dodajemy do sosu i mieszamy delikatnie. I gotowe.

Smacznego!

3 komentarze:

becia pisze...

proponuję sos zaciągnąć mąką jest wtedy bardzie gęsty....a smak boczku...niebo w g....!

Anonimowy pisze...

hmm może troszke głupie pytanie ale ja dopiero rozpoczynam karierę kulinarną :P
ta śmietana to jaka? 18%? 30%?
będę wdzięczna za odpowiedz :)
pozdrawiam :)

karolka pisze...

Ja uzywam smietany 18%

pozdrawiam