przed smazeniem
po usmazeniu
potrzebujemy:
piersi kurczaka
papryka czerwona, zielona
ananas z puszki
ogorki konserwowe
cebule
moze byc rowniez boczek wedzony, pieczarki, mini kukurydza itp
marynata do miesa
olej do smazenia
Piersi z kurczaka kroimy na kawalki i marynujemy, odkladamy do lodowki. Im dluzej to miesko polezy w marynacie tym lepiej.
Ja marynowalam w oliwie z oliwek z dodatkiem soli, pieprzu, ziol prowansalskich i papryki.
Nastepnie nabijamy miesko z roznymi warzywkami na patyki. Przed smazeniem mozna jeszcze posypac szaszlyki wegeta.
Smazyc na patelni lub w piekarniku.
potrzebujemy:
piersi kurczaka
papryka czerwona, zielona
ananas z puszki
ogorki konserwowe
cebule
moze byc rowniez boczek wedzony, pieczarki, mini kukurydza itp
marynata do miesa
olej do smazenia
Piersi z kurczaka kroimy na kawalki i marynujemy, odkladamy do lodowki. Im dluzej to miesko polezy w marynacie tym lepiej.
Ja marynowalam w oliwie z oliwek z dodatkiem soli, pieprzu, ziol prowansalskich i papryki.
Nastepnie nabijamy miesko z roznymi warzywkami na patyki. Przed smazeniem mozna jeszcze posypac szaszlyki wegeta.
Smazyc na patelni lub w piekarniku.
Szaszlyki mozna podac z pieczonymi ziemniaczkami, frytkami, ryzem lub sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz