expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

niedziela, 20 kwietnia 2008

GRZANKI Z MASLEM CZOSNKOWYM I SUSZONYMI POMIDORAMI

Pozostajac nadal w temacie suszonych pomidorow przyszla kolej na grzanki. Niestety choc smaczne to bardzo kaloryczne, ale juz jedna grzanka wystarczy by sie najesc.

Na poczatek nalezy przygotowac aromatyczne maslo czosnkowe z bazylia.



Na 6 grzanek uzylam okolo 4 lyzeczki masla. Do tego wycisnelam 2 zabki czosnku i dodalam lyzeczke bazylii. Wszystko razem wymieszalam.
Tak przygotowanym maslem mozna juz smarowac grzanki.




pozostake skladniki:

6 kromek chleba tostowego
suszone pomidory z zalewy
mocarella
sol i pieprz





Poniewaz moje grzanki byly dosc spore to na kazda ulozykam po dwa kawalki pomidora i tyle samo mocarelli.
Calosc powedrowala do piekarnika az do chwili stopienia sie sera. Przed podaniem lekko przyprawilam sola i pieprzem.

Smacznego!

Brak komentarzy: