Dzis nadal pozostaje w klimacie wakacyjnych wspomnien. Tym razem "zawitalam" do Toskanii na pyszna i prosta zupe. Potrawa tak samo urzekajaca jak przecudna Toskania.
skladniki:
3 cebule - posiekane
3 zabki czosnku - posiekane
3 lyzki oliwy z oliwek
2 puszki krojonych pomidorow
1 puszka duzej fasoli
2,5 szklanki bulionu warzywnego
sol, pieprz, bazylia
0,5 bulki cibatty
Bulke kroimy w kostke i wkladamy na okolo 10 minut do nagrzanego piekarnika.
W duzym rondlu podgrzewamy oliwe i smazymy cebule z czosnkiem okolo 3 minuty az beda miekkie. Nastepnie dodajemy pomidory, fasole i bulion i gotujemy pare minut doprowadzajac do wrzenia.
Dodajemy pokrojona i wysuszona wczesniej bulke. Mieszamy znow doprowadzajac do wrzenia. Doprawiamy i rozlewamy na talerze.
Zupe mozna udekorowac swieza bazylia. Smacznego!
skladniki:
3 cebule - posiekane
3 zabki czosnku - posiekane
3 lyzki oliwy z oliwek
2 puszki krojonych pomidorow
1 puszka duzej fasoli
2,5 szklanki bulionu warzywnego
sol, pieprz, bazylia
0,5 bulki cibatty
Bulke kroimy w kostke i wkladamy na okolo 10 minut do nagrzanego piekarnika.
W duzym rondlu podgrzewamy oliwe i smazymy cebule z czosnkiem okolo 3 minuty az beda miekkie. Nastepnie dodajemy pomidory, fasole i bulion i gotujemy pare minut doprowadzajac do wrzenia.
Dodajemy pokrojona i wysuszona wczesniej bulke. Mieszamy znow doprowadzajac do wrzenia. Doprawiamy i rozlewamy na talerze.
Zupe mozna udekorowac swieza bazylia. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz