expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 19 kwietnia 2011

Jajka z rzodkiewka



Ostatnie dni sa prawdziwie wiosenne i to nie tylko w pogodzie, ale rowniez na talerzu. Na takie chwile czekalam dosc dlugo. A wczoraj przechodzac przez podliski targ cieszylam sie jak dziecko. Juz kilka dni temu wypatrzylam na straganie polskie ogorki i pomidory. Nie szkodzi, ze ze szklarni, liczy sie fakt, ze rodzimej produkcji. A wczoraj wlasnie to szacowne grono polskich warzyw powiekszylo sie o cudne rzodkiewki.



Nie moglam sie im oprzec i kupilam zaraz dwa peczki. Zaraz po przyjsciu do domu dorwalysmy sie do jednego z nich razem z Viki. Drugi powedrowal do salatki i do jajek zmieniajac calkiem ich oblicze.



Jajka faszerowane rzodkiewka

skladniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 lyzeczka majonezu
  • 1 lyzka serka typu Almette
  • 2-3 rzodkiewki
  • sol, pieprz do smaku

wykonanie:
Jajka kroimy na pol i wyciagamy zoltko, ktore rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego majonez i serek oraz starte na tarce o duzych oczkach rzodkiewki. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Pasta napelniamy bialka. Dekorujemy rzodkiewka.
Smacznego!

3 komentarze:

wielgasia pisze...

Lubię takie cudeńka- bardziej wiosennie być nie moze!

Majana pisze...

Lubię jajeczka faszerowane, a z rzodkiewką są pyszne :)
Pozdrawiam :)

karolka pisze...

Wielgasia jajka sa fajne, bo mozna je nadziewac czy sie tylko zapragnie.

Majanko oj pyszne, masz racje.